İçeriğe geç

Altinyayla Hangi Ilde

Altınyayla hangi ilimize bağlıdır?

Sivas il merkezinin güneybatısında yer alan Altınyayla ilçesi, Ulaş ilçesi üzerinden Sivas’a 80 km, Şarkışla ilçesine ise 112 km uzaklıktadır. İlçemize yeni kurulan bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 717 km2 olup deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Sivas Altınyayla ne zaman ilçe oldu?

Belediye teşkilatı 1972 yılında kurulan Altınyayla, 9 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı Kanunla 20 Mayıs 1990 tarihinde ilçe statüsü kazanmıştır.

Sivas Altınyayla hangi Türk boyundan?

Bunlar Kafkasya bölgesinden gelen ve Altınyayla, Ulaş, Kangal ve Şarkışla gibi bölgelerde yaşayan Türk boylarıdır. İlçemiz 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında doğudan batıya göçlerle iskân edilmiştir.

Altınyayla ilçe mi?

Altınyayla 1990 yılında ilçe olmuş, 1992 yılında da idari yapılanmasını tamamlamıştır.

Burdur Altınyayla neyi meşhur?

Ekonomi: Kireç üretimine elverişli olan Altınyayla ilçesinin kuzeyindeki Çalca Tepesi’nde üretilmektedir. İlçenin geçim kaynağının neredeyse yarısının buradan sağlandığı söylenebilir. İlk kireç üretimi 20. yüzyılın başlarında Merkez Camii’nin inşası için denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Altınyayla’nın nüfusu kaç?

2023 yılı nüfus verilerine göre; ilçemizde toplam 8 kişi yaşamakta olup, 4.307 kişi ilçe merkezinde, 4.431 kişi ise belde ve köylerde ikamet etmektedir.

Sivas Altınyayla neyi meşhur?

İlk belediye teşkilatı 1972 yılında kurulmuştur. 1990 yılındaki değişiklikle ilçe olmuştur. Başören köyündeki Kuşaklı ören yeri ilçenin en önemli turizm alanıdır. Hititler döneminde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Ahşap işçiliğiyle ünlü Altınyayla Camii ile ilçenin tarihi değeridir.

Sivas’ın en büyük ilçesi neresi?

Şarkışla, 2021 istatistiklerine göre toplam nüfusu 37.708 olan Sivas merkez dışında en kalabalık ilçedir.

Sivas hangi şehirden ayrıldı?

Sivas, Kurtuluş Savaşı’nın zaferinde önemli bir rol oynamıştır. Bu mücadelenin hazırlık döneminde Mustafa Kemal Paşa, önce 27 Haziran 1919’da Samsun’da Erzurum Kongresi’ni, ardından 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’ni toplamış ve 18 Aralık 1919’da şehri terk ederek Ankara’ya gitmiştir.

Sivas hangi soydan gelir?

Oğuz Kağan destanına göre, Alkaevli (Alkarevli) boyu, Oğuzların 24 boyundan biridir. Mevcut yerleşke Sivas civarındadır. Alkaevli Sivas’ın, Orta Anadolu bölgesinin en büyük aile üyeleri olan Elbeylis adlı 43 köyü vardır.

Sivas’ta aşiret var mı?

Koçgiri aşireti veya Koçkiri aşireti, esas olarak Sivas’ın İmranlı ve Zara ilçelerinde yaşamaktadır, ancak Kayseri, Tunceli, Erzincan ve Kahramanmaraş illerinde de bulunmaktadır. Alevi inancına mensup olan ve Kürtçenin Kurmanci lehçesini konuşan bir aşirettir.

Sivas’ın kokeni nedir?

Pontus Kralı’nın karısının, Roma Kralı Augustus’un sevgisini kazanmak ve ona olan minnettarlık ve sadakatini ifade etmek için Yunanca’da “Augustus’un şehri” anlamına gelen “Sebaste” adını verdiğine inanılıyor. Sebaste’nin zamanla “Sivas”a dönüştüğü iddia ediliyor.

Sivas Altınyayla nereye bağlıdır?

Altınyayla, BurdurAltınyaylaWikimedia | © OpenStreetMap İlçe sınırlarının haritasıÜlkeTürkiyeİlBurdurCoğrafi bölgeAkdeniz bölgesi18 satır daha

Sivas Altınyayla’nın rakımı kaçtır?

Taşlıhüyük, AltınyaylaTaşlıhüyükİlçeAltınyaylaCoğrafi alanİç AnadoluYükseklik1788 mNüfus (2021)12 hat daha

Dirmil adı nereden gelir?

Dirmil’in bulunduğu yerden akan büyük bir dere, yağışlar arttığında taşmaktadır; seller bir milden daha az bir mesafedeki her yere taşmaktadır, bu yüzden buraya “Dere Milli Yeri” adı verilmiştir. Zamanla “Dere Milli” ve ardından “Dirmil” olmuştur.

Sivas Altınyayla neyi meşhur?

İlk belediye teşkilatı 1972 yılında kurulmuştur. 1990 yılındaki değişiklikle ilçe olmuştur. Başören köyündeki Kuşaklı ören yeri ilçenin en önemli turizm alanıdır. Hititler döneminde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Ahşap işçiliğiyle ünlü Altınyayla Camii ile ilçenin tarihi değeridir.

Burdur Altınyayla’nın nüfusu kaç?

Günümüzdeki nüfusu 5335’tir. Altınyayla, M.Ö. 3000’li yıllarda insanların yaşadığı yerleşim merkezlerinden biridir.

Altınyayla Belediye Başkanı kim?

Selen KınalıAltınyayla / Belediye Başkanı

Çamlıyayla hangi ilimize bağlıdır?

Çamlıyayla, Türkiye’nin Mersin ilinde bir belediye ve ilçedir. Alanı 602 km2’dir ve nüfusu 8.164’tür (2022). Çamlıyayla, Türkiye’nin Mersin ilinde bir belediye ve ilçedir. Alanı 602 km2’dir ve nüfusu 8’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir